måndag 7 mars 2016

Projekt rensa ut Januari Februari

Ett av mina mål för 2016 var att minska på min fysiska mediasamling. Det har gått lite si och så. Fram tills idag har jag sålt iväg 30 prylar. Allt ifrån TV/data-spel, dvdfilm, musikutrustning samt lite barnkläder.

Kanalerna jag använt för att sälja är Facebook samt Tradera. På Tradera har jag lagt ut sådant som jag inte aktivt har så mycket koll på idag. Tex tv-spel samt musikutrustning. Datorspelen samt filmerna har sålts via Facebook. Jag har även resonerat så att det som hamnar på Tradera är det som den breda massan möjligtvis är intresserad av. Samt att det finns möjlighet att det prissätts lite högre då folk har en önskan att verkligen äga något och är beredda att betala mer. På Facebook är det mer sista möjligheten (dvdfilm) eller saker som tar plats att skicka men inte kostar så mycket (barnkläder).

Efter dragna avgifter från Tradera, hutlösa 10% av säljbeloppet. Så hamnar intäkterna för januari - februari på 4599 kronor. Det är mer än vad jag fått i utdelning i år. Men jag är osäker på att jag kan slå det i framtiden. Sålde lite lågt hängande frukt denna vända. Får se vad framtiden ger. För det finns mer att ta av.

Det som stoppar mig från att sälja är att man måste vara tillgänglig när auktionerna väl går ut. I dagens snabba samhälle så förväntar sig köparen att varan ligger på lådan dagen efter. Med all rätt. Vill minnas att när jag köpte skivor som mest så var amerikanerna rejält snabba på att leverera medan de från Sverige kunde ta lika lång tid för leverans. Ska vara bortrest i stort sett hela mars nu så det tar lite på säljmöjligheterna. Men ska försöka att fota, skriva text och lägga ut auktioner så de avslutas när jag är tillbaka.

4 kommentarer:

 1. Hejsan! Hittade din blogg idag och tycker den verkar intressant!

  Vi kör samma upplägg här hemma just nu. Säljer av så mycket som möjligt som vi inte använder eller har någon glädje av. Målet är att ha sålt saker för 10 000:- till sista mars.

  Ha det gott!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat! Visst är det en härlig känsla att bli av med sånt som bara står och tar plats?

   Radera
  2. Ja det är fantastiskt skönt, både i hemmet och i plånboken:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Även jag försöker rensa bland mina saker här hemma. Lyckades sälja saker för 3800kr den här veckan vilket gav ett fint litet tillskott! Alltid lika skönt att bli av med sådant som inte behövs, och dessutom få en slant för det.

  SvaraRadera