torsdag 28 april 2016

7 stycken alternativa Investeringar online

Visst klingar det fin i munnen, alternativa investeringar?

Som jag tidigare har skrivit om, så gäller det att ha Multiple Streams of Income. Specielltom man ska lyssna på alla som kommit något steg på vägen. Alternativa investeringar gör det möjligt att få avkastning som inte är kopplad till börsen. Tanken är att den alternativa investeringen ska vara stabil när det svajar på börsen.

Jag kommer i detta inlägg gå igenom sju olika företag som erbjuder alternativa investeringar online. Fysiska alternativa investeringar såsom; vin, konst och liknande lämnar jag till framtiden för att gå igenom.

Värt att nämnas är att detta är ett uppslag av möjliga investeringar - inga köpråd. Jag får tyvärr inte heller någon ersättning av respektive bolag för att jag skriver om detta. Utan det ska mer ses som en samling av investeringsmöjligheter att gräva vidare på. Det gäller även för mig!

Har ni hittat andra alternativa investeringar? Kommentera gärna!

P2P utlåning
I kölvattnet av skandalen kring Trustbuddy och dess sedermera konkurs så har nog p2p utlåning fått sig en förtroendekris. I vilket fall är jag lite mer skeptisk. Historien har visat att det inte går så bra med detta företagsupplägg i Sverige. Kanske vi är för små för denna verksamhet? I USA verkar det gå som tåget. Terorin är dock fin, du kan agera bank och låta dina pengar lånas ut till de som behöver de mer.

Lendify
Den som lyssnat på Börspodden senaste tiden kan inte missat Lendify. Minsta investering är 250kr men det verkar som att man bör sätta minst 5000kr för att fånågorlunda riskspridning. Utbetalning månadsvis och möjlighet att återinvestera i nya lån direkt.

Minsta investering: 250kr
Ränta: 7.14%


Savelend
Tillskillnad mot Lendify så verkar Savelend hålla en lägre profil i media. Jag hittade bolaget via Flashback. Minsta investering är 500kr. Läser man igenom frågor och svar så är ränteberäkningen lite krånglig i första anblick. Inget om låntagaren betalar tillbaka inom 14 dagar annars 10% om det lånats ut mer än 30 dagar. Vill man ta ut pengarna så kan det ta 30 dagar.

Minsta investering: 500kr
Ränta: 0-10%


Toborrow
Enligt toborrow.se såbeskriver de sig själva som "Toborrow är en digital marknadsplats för företagslån". Likt Lendify och Savelend så handlar det om att låna ut pengar men i detta fall till företag. Läser mandessa artiklar från diså verkar det vara lite problem med vinsterna i själva bolaget. Hoppas det löser sig.

Minsta investering: ?
Ränta: varierande

Crowdfunding
Crowdfunding är verkligen det nya svarta. Nu i veckan så meddelade Nordea att man ska börja med en crowdfunding platform. Kickstarter och Indiegogo har funnits sedanmånga år, men bara fokuserat på produkter. Här kommer några som du kan stödja genom att bli delägare.

Tessin
Tessin har fokuserat på crowfunding i fastigheter. Istället för att du ska behöva lägga ut miljoner för att bli fastighetsägare så kan du vara med för så litesom 50 000 kr. För de flesta småsparare kan det nog vara lite väl mycket.

Minsta investering: 50 000 kr
Ränta: 10-13%


FundedByMe
FundedByMe känns som en mix av Equity funding och kickstarter. Då man delat upp kategorierna i Equity, Loan och Reward. Finns förutom i Sverige även i Norden, Baltikum, Tyskland, Spanien, Italien och även Singapore om man vill hitta sig något riktigt exotiskt investerings objekt.

Minsta Investering: ca 1000 kr


Pepins
Uppstickaren och ny konkurrent till FundedByMe. Verkar fått rejält mediagenomslag på bara någon månad. Spiltan har ett finger med i spelet vilket verkar intressant.


Minsta Investering: ?


Udda Investeringar

Sist måste jag ta med denna eftersom den finns och det talas inte så mycket om den.

Trade In Sports
Var med och stöd framtidens idrottare. Om de lyckas med målen som sätts upp så kommer du få tillbaka 7-30 gånger investerat kapital. Jag gillar verkligen tanken men mitt sportintresse är lite för låg. Bör nog ses som riktigt långa bets.


Minsta Investering: 50kr
I detta inlägg har jag listat sju stycken alternativa investeringsmetoder. Känner du till andra? Skriv gärna i kommentarsfälten. Skulle mycket gärna hitta investeringsmöjligheter i vind och solkraft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar