måndag 15 augusti 2016

Ett kvartal med matbutiksdeo

Sent ska syndaren vakna! 

De senaste 20 åren har jag nyttjat dyrdeo. Idag kostar de ungefär 250kr styck i parfymbutik på stan. Men i min önskan att sänka kostnader så har det här varit något som gnagt mig. Jag har på olika sätt försökt hitta sätt att få tag på produkterna billigare. Släkt och vänner har övertalats att köpa i taxfree butiken på flygplatser och själv bunkrat upp när jag rest. Detta har sparat mig ungefär 20% per gång. Just den deo jag använder går inte att hitta på nätet heller, annars har det verkligen öppnat upp för att inhandla billigare.

I början av maj hade vårt lokala ICA ett erbjudande på Nivea rollon deodorant  Köp två för 35 kr tror jag det var. I vanliga fall ligger den i spannet 27-30 kr och på lågpris ställen som GK's i Ullared kan man hitta den för 17 kr. Efter många år med dyrdeo så slog jag till, tänkte att det är lika bra att testa då jag länge gått och försökt hitta ett steg till en billigare deo.

Resultatet? Jag har nu använt den i ett kvartal med bra resultat. Den klarar av både föräldraledighet samt jobb. Har lite dålig koll på åtgången av tidigare deodorant  men jag tror den låg på ungefär som denna. dvs en deodorant per ungefär två månader. 

Ser vi på kostnadsbesparingen blir det 250x6 = 1500 för dyrdeon/år minus 30x6 = 180 för Nivea/år. En besparing på 1320 kr per år. Bara för att jag byter produkt. Det innebär att jag kan lägga 1320 kr extra varje år på aktieköp. Köp i aktier som ger mig utdelning och arbetar åt mig.

Varför är detta viktigt och varför kommer jag tjata om utdelning igen? Jo, för att kunna få 1320 kr i utdelning per år så behöver jag investera 33000 kr till 4% direktavkastning. Eftersom jag nu minskat min årskostnad med 1320 kr så behöver jag 33000 kr mindre när jag väl ska börja leva på utdelningen. 

Det enda dåliga i allt är väl att Nivea inte ägs av varken Unilever eller Procter & Gamble. Två hygienbolag som finns i min portfölj. Men jag får tänka att William Buffet äter Häagen Dazs till frukost, ett bolag som ägs av General Mills, vilket Buffet inte är ägare till. I vilket fall inte ännu.

6 kommentarer:

 1. Kör oxå Nivea deon sen ett par månader tebax. Döljer jobb-stresslukten bättre än vad BOSS gör! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra att det är andra som provat! :)

   Radera
 2. Kan tipsa dig om att köpa parfymfri deo och sedan parfymera med den doft du själv gillar.
  Du kan tex köpa högkoncentrerad parfym EdT eller vanlig After Shave av ditt favoritmärke - den dyra - och sedan skruva upp förpackningen på matbutiksdeon och hälla i några milliliter av din högkoncentrerade dyra specialparfym. Simsalabim och nu har du en mycket billigare och mycket bättre produkt än du kan köpa på stan!
  Har själv gjort det några år nu, och det fungerar fantastiskt bra. Jag kör med apotekets ACO oparfymerade (som är lite dyrare än vanliga butiksdeo) som jag fyller med några milliliter after shave. På just denna modell verkar de ha bytt förpackning så det kan vara svårare att fylla på med eget, men det är ju ett mindre problem, det finns alltid andra förpackningar man kan flytta över innehållet till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra tips! Verkligen DIY deo och spara pengar i ett. Jag vill tro att ACO varianten är skonsammare mot huden jämfört med andra alternativ.

   Radera
 3. Trevlig läsning, verkligen roligt skrivet och intressant vinkel! Och det är bara att byta Nivea mot ett av Unilevers varumärken (det finns ju några att välja på) så är du hemma. De är inte direkt av sämre kvalitet heller. Jag har testat dem och jämfört med Nivea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du gillar det jag skriver. Sånna kommentarer värmer. Jo, jag vet om Axe. Får väl släppa mina fördommar och testa.

   Radera