söndag 3 juni 2018

Utdelningar Maj 2018


Maj är till historien. Vilken månad. Sol och åter sol. Skönt att det äntligen händer. Träning har det blivit med.

Fast det varit solsken så har någon arbetat för mig och utdelningarna tickar in, 4041,64 kr.

VärdepapperBelopp
Apple Hospitality REIT Inc61,15
AT&T Inc88,25
Chatham Lodging Trust38,45
EPR Properties66,05
Gladstone Land Corp8,99
Investor A888
Kinder Morgan Inc57,66
Knowit807,5
LTC Properties Inc57,01
Procter & Gamble Co50,12
Realty Income Corp51,77
Resurs Holding1198,8
STAG Industrial Inc64,09
Thule Group441
Vitrolife162,8
Total:4041,64

Sett till samma månad förra året är det en sänkning med -10.17%. Kvoten för ekonomiskt oberoende maxar på hiskeliga 20,21%. Här räknar jag med 20 000kr per månad i kostnad.

Under månaden har jag handlat "massor" av Clas Ohlson under varje nedgång, ökat i EPR - hoppas jag lyckades innan avstämning. Passade även på att öka lite i Catena Media när den låg på 118 kr, den toppade under månaden på 155kr för att nu gått ner igen. Min plan är väl att följa dem tills de går till Large Cap, vilket var ett mål av styrelseordföranden, börjar de dela ut då behåller jag annars säljer jag. Räknar jag rätt så är det ca 32% upp på nuvarande kurs.  

5 kommentarer:

 1. Jag sitter själv med Clas och funderar lite, finns det något speciellt som gör att du väljer att fortsätta köpa på dig "massor"? Jag har läst mer och mer om dem och är lite fundersam kring hur de ska lyckas vända denna trend. Deras hemsida är t.ex. inget vidare tycker jag och priserna är inte de lägsta för jämförbara produkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag skrev en kommentar nedan!

   Radera
 2. Jag sitter också på Clas. Gillar bolaget i grunden men är också lite osäker på framtiden. Vore intressant att höra ditt resonemang kring varför du anser den vara köpvärd?
  Jag kommer troligtvis behålla länge men känner mig inte sugen på att köpa mer just nu.
  /Pappa betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag skrev en kommentar nedan!

   Radera
 3. Tack för kommentarer! Blogger har slutat skicka kommentarsemail (GDPR effekt?) till mig så jag har inte sett detta fören nu.

  Förenklat tänker jag såhär, de har sagt att utdelningen kommer att vara lika som förra året nu och nästa år. Med dagens stängningskurs på 81,95 kr och utdelning på 6.25kr så kommer det vara en direktavkastning på 7.6%. Jämfört med andra bolag tycker jag det är en attraktiv nivå för att öka. 7% avkastning är ok för mig om tillväxten är noll - men stabil.

  Sen tycker jag att de försöker göra det mesta rätt just nu. Efter VD byte har man kollat över verksamheten, köper in sig i Mathem för att vara med i kanalen samt att ingen annan ska vara där. Clas Fixare tror jag kan leverera. Vem har inte försökt få tag på en hantverkare för att göra småjobb, helt omöjligt. Jag tror personlingen inte hotet från Amazon är så stort som alla vill påstå. Clas Ohlson går jag till för att köpa produkter jag vill ha nu, idag, inte för att stå och vänta i kö hos ICA. Kanske är jag helt annorlunda än alla andra i mina köp beteenden där.

  Jag har även lyssnat igenom den hela 3 timmar långa kapitalmarknadsdagen som finns som webcast på https://about.clasohlson.com/sv/investerare/kapitalmarknadsdag-2018/ Får känslan av att de har tagit åt sig av en förändrad värld och tänkt igenom mycket. Men jag får också känslan av att ingen vill lyssna eller tro att något de gör kommer gå vägen eller lyckas.

  Jag kan såklart ha helt fel. Imorgon får vi en ny pusselbit till pusslet då bokslutskommuniken presenteras. Kanske jag byter åsikt helt då?!

  SvaraRadera