måndag 31 juli 2017

Öka ditt månadsspar med utdelningar

Detta inlägg kanske slår in redan öppna dörrar för er som är frälsta på utdelningsinvestering. Men ibland kan det vara bra med lite repetition även för en själv om varför man håller på med den investeringsstrategi man valt.

Jag vill tro att de flesta av oss har något form av månadsspar till portföljen. Att #uppesittarkväll har blivit en trend är i vilket fall något som talar för det. Månadsspar är smart och enkelt. Varje månad sätter man in lite pengar till sin portfölj och nya aktier. Svårare än så behöver det inte vara. Överföringen kan till och med vara automagsikt så du slipper föra över pengarna själv bara utföra själva aktieköpet.

Om vi leker med tanken att du sparar 5000kr i månaden och din portfölj har ett värde på 250 000kr. På ett år kommer du att ha sparat 60 000 kr.
Om du är investerad i utdelningsaktier och den genomsnittliga direktavkastningen på din portfölj är 4% så har du på ett år fått 10 000kr i utdelning.
Det innebär att du under ett år fått in 70 000 kr i kapital till din portfölj och du har inte behövt göra något extra förutom att äga aktierna som delar ut samt att månadsspara.
Om vi sparade 5000 kr månad så innebär det att vi under ett år fått in lika mycket kapital som för 14 månader. vi har alltså fått två extra månader genom utdelningar.

Det kan vara svårt att öka sitt månadssparande. Möjligtvis högre lön eller att man sparar mer, men det finns alltid en gräns. Det trevliga med utdelningar är att ditt månadsspar kommer att öka i takt med din portfölj. Om du har 500 000 kr i din portfölj så innebär det 20 000 kr i utdelningar på ett år vilket motsvarar fyra extra månader om du sparar 5000kr/månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar