tisdag 18 oktober 2016

De bortglömda portföljerna

Jag äger inga fonder längre. I vilket fall om man bortser från Avanza Zero som jag varje månad stoppar in pengar i på syskonbarnens portföljer. Ser det inte som mina pengar fast det står i mitt namn. Ibland dyker det dock upp fonder som verkar intressanta. Jag läser på och sen blir det aldrig att jag handlar eftersom fondköp inte passar ihop med min nuvarande handel. Det är nog mest en vana. 

Men det stämmer inte alls! Jag har ganska så mycket kapital i fonder. Bara det att jag inte kommer ihåg att de finns. Jag talar såklart om ppm och tjänstepension. Tidigare hade jag ppm kopplad så jag kunde byta via Avanza men den möjligheten togs bort efter det uppdagades att bolag tog upp till 500kr/år för att utföra den tjänsten. Numera måste man göra byten via minpension själv vilket lett till att jag inte är lika aktiv längre. 

Tjänstepensionen har jag som mål att påbörja en flytt av under året till Avanza. Förhoppningsvis får jag bättre koll då. Jag har skrivit ut papperna men fastnade i hur man ska fylla i. Vet finns ingen utsäkt!

I vilket fall - Nästa gång jag ser en intressant fond ska jag se om den finns tillgänglig via ppm och köpa fonden där istället.

2 kommentarer:

  1. Bra tänkt! Jag är likadan och vägrar fonder men via PPM äger jag ju fonder. Där har jag valt aktieinvest (fd Aktiespararna) pga låg avgift.

    Det verkar ha smygit sig in ett stavfel i texten. Det står "stär" istället för "står". ;)

    SvaraRadera
  2. Tack har ändrat. Skyller på autocorrect som jag stängt av för jag blev less på att hela tiden få felaktiga förslag. :)

    SvaraRadera