tisdag 9 februari 2016

Reflektioner från Barnkanalen

Barnkanalen har för mig tidigare bara varit en kanal i mängden. Man zappade förbi och kanske stannade till om det var något man kände igen. Eller så förfasade man sig över att det var sån action i det tecknade.

Idag är det annorlunda. Som förälder spenderar jag nog en timma om dagen framför Barnkanalen. Mestadels är det morgonshowen som blivit stående inslag. Fåret Shaun är en favorit för hela familjen. 

En ny sport jag har är att försöka gissa ursprungslandet på programmet som sänds. Det är mycket från Kanada av någon anledning. Tätt följt av BBC produktioner. Det som slår mig är att svenska produktioner är väldigt svenska. Man lever vidare i en fem myror värld med program som Livet i mattelandet och Livet i bokstavslandet.

Sverige har otrolig bra spelutvecklare och säkert en drös duktiga animatörer som vill in och prova lyckan. Varför gör inte dessa barnprogram? Utan att ha belägg för det så borde man väl kunna nyttja Unity 3D även för att göra film?  Klagar man att språket är en begränsning så är både Fåret Shaun och Timmy Lamm helt språk neutralt. I vilket fall för västvärlden och då har man en rätt stor marknad. 

Vidare kan man fundera på det här med fri konkurens och öppen marknad. Eurotroll AB dubbar i stort sett allt barnrelaterat som sänds på SVT. Konstigt att folk inte rasar mot det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar