onsdag 22 mars 2017

Dags att spendera!

Min blogg heter som sagt SparaSpendera. Spara för att det är det jag gör. Spendera för det är det jag vill göra - ibland. Snart är det dags för mig att spendera lite eller mycket. I mitt sammanhang bland sparbloggar kan nog mitt val av vad jag ska göra verka helt knas. Har jag tappat all fattning?

Förra året friade min sambo och till hösten ska vi gifta oss. Det blir inte något 10k bröllop utan en nolla till på slutet och en tvåa istället som första siffra. Galet mycket pengar på en så kort tid det handlar om. Men det är vad det är. Vi har räknat och hur vi än vrider på det hamnar summan där uppe hela tiden. Många som ska bjudas in. Varken jag eller min sambo är någon som ofta bjuder in till fest så vi har lite att bjuda tillbaka.

Eftersom jag behöver kapital inom snar framtid så har jag börjat hyvla av mina innehav. Detta påverkar såklart utdelningen. Några bolag har jag sålt av helt såsom H&M och Byggmax andra har jag bara minskat lite i. Jag är otroligt tacksam över vad jag lärt mig och vad börsen faktiskt man möjliggöra. För 15 år sedan kunde jag aldrig ens drömma om min nuvarande ekonomiska situation.

Önskar jag kunde dela med mig mer av mina funderingar kring börs och livet. Men just nu är det livet som har fokus. Tiderna jag har att skriva något är få.

6 kommentarer:

 1. Grattis! Ett bröllop ska vara dyrt, då visar man att man menar allvar! :-)

  SvaraRadera
 2. Säger tvärtom, pengar har inget med lycka att göra. /Linda

  SvaraRadera
 3. Jag går på Lindas linje här. Hade varit kul med en redovisning av århundradets mest ekonomiska bröllop. Men grattis i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det håller jag i och för sig helt och hållet med om, det hade varit fantastiskt kul att se vad ni ska spendera 200K på. Hoppas att det inte är trubaduren som tar (över)priset...

   Radera
  2. Den största posten är faktiskt lokal/mat/personal.

   Vi har valt att lägga festen på ett hotell, så vi har ingen möjlighet att fixa med egen billig/gratis personal. Det i kombination med en gästlista på över 60 personer gör att det tyvärr sticker iväg. Även också många bäckar små.

   Vi har tittat på billigare alternativ men det blev ca 20% billigare och då fick man göra mycket själv. Billigaste alternativet i vårt fall hade nog varit att låna in gymnasieelever från en hotell & restaurang utbildning och sen låta de bli betalda på lite tveksams former.

   Radera
  3. Nej, billigaste alternativet hade varit Folkets Hus eller gympasal, buffé med självplock, papperstallrikar, plastbestick, girlanger och serpentiner i crepepapper från Lidl... Eller varför inte utomhus med ett hyrt partytält och lokal DJ... Ah, den som ändå hade någon att gifta sig med :-).

   Radera