tisdag 14 juli 2015

Köpa på eBay - sälja på Tradera

"Köp billigt - sälj dyrt" brukar vara ett framgångskoncept för att bli rikare. Oavsett om det handlar om aktier eller övriga produkter. Just övriga produkter är något jag letat efter länge. I många fall så ratar jag det för det är för krångliga produkter, tar för mycket plats eller kräver för mycket initial investering.

För någon månad sedan letade jag efter en produkt på Tradera. En specialskruvmejsel. Då slog det mig att denna produkt måste finnas på eBay. Sagt och gjort - visst fanns den! För ca 20 kr styck med frakt från China. På Tradera säljs dessa för omkring 70 kr.

Då produkten inte tar så mycket plats så passade jag på att beställa hem 5 stycken för en hundralapp med frakt. Ingen stor ekonomiskt risk direkt. Jag behåller en och försöker sälja resten. Får jag inte sålt dem kan jag alltid ge bort dom. Frakten skulle ta ca 1 månad men tog kanske 2 veckor. Jag har väntat i flera år på denna skruvmejsel så jag har inte bråttom.

Har nu lagt ut en på Tradera och fått den sålt för 50 kr. Avgiften till Tradera blir 5 kronor per såld skruvmejsel och vinsten slutar på 25 kronor eller 125%. Kommer jag sälja alla fyra blir det en hundralapp i vinst. Motsvarande kaptialbehov vid 3,3% direktavkastning skulle vara 3000 kronor. Många bäckar små...


3 kommentarer:

 1. Smart ! För en del är detta början på det egna företaget. Man upptäcker ett behov som man kan tillfredsställa på ett smart sätt.
  Glöm dock inte bort några saker - kapital- & lagerkostnader, risk och arbete. Sälj mejslarna så snabbt du kan, så kan du göra om hela proceduren flera ggr/år. Att ligga ute med kapital är aldrig gratis. Det finns en risk: kinesen eller köparen lurar dig å grejerna kan försvinna. Beakta det. Sen är ditt arbete inte gratis, ge dig själv en teoretisk lön så att du inte lägger 2½ timme på att tjäna 25 kr.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Ja i just detta fallet bör jag behålla mitt vanliga jobb för timpengen blir inte hög. Men för mig är det viktiga är att kunna få testa på tillvägagångssättet utan att riska för mycket.

  SvaraRadera